Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προϊόντα / Άργιλοι

Άργιλοι

Η βασική συνταγή της μάσκας είναι: άργιλος και νερό. Ξεκινάμε βάζοντας την άργιλο σε ένα μη μεταλλικό μπωλ και προσθέτουμε με σειρά προτεραιότητας πρώτα τα έλαια, μετά τα υγρά και στο τέλος το αυγό και το μέλι εαν τα χρησιμοποιήσουμε. Κάθε υλικό που προσθέτουμε πρώτα το ανακατεύουμε, και μετά προσθέτουμε το επόμενο. Για να ανακατέψουμε τα υλικά επιθυμητό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια ξύλινη σπατουλίτσα εάν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε πλαστική, ποτέ μεταλλική.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια (πάντα σε συνδυασμό με κάποιο φυτικό έλαιο) που να ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας. Επίσης αντι ελαιόλαδου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα φυτικά έλαια, όπως έλαιο jojoba, έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού κλπ. Αντί για το νερό προσθέστε χαμομήλι (ηρεμεί το δέρμα), μέντα, φασκόμηλο ή ροδόνερο (αντιγηραντική δράση).Για τα ξηρά δέρματα καλό είναι να χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος, γάλα ή γιαούρτι αντί του νερού, αυτά τα υλικά δεν θα επιτρέψουν στην άργιλο να αφυδατώσει την επιδερμίδα.


 Η μάσκα αργίλου θα πρέπει να παραμείνει στο δέρμα 10-15 λεπτά. Είναι προτιμότερο να μην την αφήσουμε να στεγνώσει τελείως, γι’ αυτό καλό θα είναι να ψεκάσουμε με λίγο νερό το πρόσωπό μας μόλις την αισθανθούμε να "σπάει". Για λιπαρές επιδερμίδες η μάσκα θα πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα, ενώ για τις ξηρές κάθε δυο εβδομάδες. 


 Για να ξεπλύνουμε μια μάσκα αργίλου χρησιμοποιούμε χλιαρό προς κρύο νερο. Βρέχουμε πρώτα καλά όλο το πρόσωπο, και μετά τμηματικά αρχίζουμε κάνοντας μασάζ να απομακρύνουμε την μάσκα. Τέλος, απλώνουμε την ενυδατική κρέμα μας.
 Σημαντικό!!! Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υλικό στις μάσκες σας ελέγξτε εάν έχετε αλλεργία σε αυτό!!!! 

Επικοινωνία

  • Τηλέφωνο +30 28211 11368
  • Email info@marlencosmetics.gr
  •  Διεύθυνση Κόρακα 11, Χανιά 73135

Σύνδεση Νέος λογαριασμός